Bloggen

Nu kommer jag att skriva om allt som händer här istället.

Vänersborg

9/6

Så var en utställning  till gjord, den var i Vänersborg.

När vi kom fram så började det med att vi körde fast med bilen, parkeringen var en sjö av vatten och lera. Det krävdes fyra män för att få loss den så vi kunde parkera ingen så där jätte bra start precis men men. Vi kom iallafall på plats och reste tältet innan det började spöregna. Paxa skötte sig utmärkt i ringen och placerades som Exellent 3kk, Bitzie som också var med fick också Exellent och blev 2kk. det var tio juniortikar och ingen fick ck så vi är väldigt nöjda. Sen när vi skulle hem så krävdes det en traktor för att vi skulle komma upp på vägen igen. Och så lite om Troja nu har lilla damen gått hela 31 dagar och nu märker man tydligt att det börjar hända lite, hon har börjat få lite mage och har nu äntligen fått tillbaka sin matlust, vill gärna vara med Paxa och leka men efter någon minut så är det skönare att vila på gräsmattan. 

Lisbeth och Bitzie

Lisbeth och Bitzie

Emelie och Paxa

Emelie och Paxa

Lilla trötter

Lilla trötter

Utställning Henån

Idag var vi på hundutställning på Orust och ställde Paxa som fick 1 med hp . Idag var det Joy som fick BIR det var ni värda Malinoch lilla Joysan stort grattis till er. Men jag och Paxa hade en egen liten hejarklack Malins små söta flickor ropade heja Lena heja Lena visst är de för söta .

Bozz

23/4

Nu är Bozz i b-kullen HD röntgad med B höfter och ögonlyst utan anmärkning.

Paxa

1/4

Så har nu också Paxa varit på sin första utställning och hon blev 1 HP BIR. Hon skötte sig alldeles utmärkt trots att vi inte hunnit träna. Min goa Kelly har varit riktigt dålig åkte in med henne till veterinären jag trodde hon hade ätit något olämpligt på utsidan, kräkningar och diaree. Hon fick Flagyl och man gjorde en röntgen som inte visade något så vi åkte hem ,två dagar senare åkte jag in med henne igen då sa de helt plötsligt att hon hade livmodersinflammation och opererades för detta, hämtade hem henne och trodde att nu skulle väl det bli bra igen men icke på lördag natt fick vi åka in till Blå stjärnan med henne då var hon jättedålig och hade väldigt ont i magen så hon blev inlagd ,söndagen ringer de och säger att läget är stabilt och på måndagen fick jag äntligen veta vad som var fel hon hade drabbats av akut bukspottskörtelinflammation, nu är hon hemma igen och mår hyfsat bra hon är fortfarande dålig i magen men äter med god aptit.

Hälsostatus

Idag kom då beskedet som vi gått och väntat på i snart två veckor och tyvärr så blev det inte så som jag hoppats på, våran Joy fick C-höfter och ögon- ppm iris iris lindrig så hon kommer inte att gå i avel. Men nog om tråkiga besked jag fick ju roliga också Dagsmejans Athos fick A-höfter och Ögon- UA , tack Margrethe för att du kollade honom.

B-kullen

Idag fyller Dagsmejans b-kull 1år grattis Bozz, Bitzie, Bree, Balthazar, Bosco, Boomer och Balto. Tänk vad fort ett år går.

Bosco

22

/

1

Idag fick vi fina bilder på Bosco i b-kullen. Det är så roligt när vi får ta del i hur de  har utvecklats, tack Lagina för de fina bilderna.

Troja

11/1

Nu har jag varit och gjort en röntgen på Troja och precis som jag misstänkte så var hon tom. Så nu blir det att ta nya tag och planera för våren istället.

Sonny

6/1

Igår var Emelie på My Dog och ställde Sonny som fick
Exellent 1kk ck bhkl 2 cert r-cacib, det var det sista certet han behövde för att få titeln Svensk utställningschampion.

A-kullen

5/1

Idag fyller Dagsmejans A-kull 2 år grattis Atlas, Aker, Aiolos, Amon, Athos, Apollon och Ares. I måndags var jag och hämtade Troja så nu är det bara att vänta och se om det finns något därinne i magen. Ska göra en röntgen på henne om någon vecka tycker hon är lite tunn så vi får väl se om hon har lurat oss. Äter som en häst gör hon iallafall och kan hon så snor hon gärna av de andras mat också. Paxa bus har hunnit bli 4 månader och växer så det knakar, full av bus hela dagarna älskar att reta Carraz så vad ska det bli av detta lilla monster, ser verkligen fram emot våren när de inofficiella utställningarna börjar då ska hon få göra sin debut i ringen.

Smarty's Prada

29/10

Ja så har vi då äntligen varit i Mariestad hos Annelie och Anders på Smarty's kennel och hämtat hem våran lilla Paxa. Hon är dotter till Sonny och är bara så ljuvlig , en tuff liten tjej som inte tyckte dom andra hundarna var ett dugg läskiga. Hon hänger redan Carraz i svansen fastän han är såå mycket större än henne.

Aiolos

11/9

Nu är även Aiolos HD-röntgad och resultatet blev B. Grattis Hanna och tack för att du kollade honom.

Utställning Marks bk

5/9

Igår var jag med på Marks bk när Bitzie och Bree (Nellie) ställdes. Bree blev 1 med hp och sedan bim. Bitzie blev 2 med hp båda två fick en jättefin bedömning. Jag träffade även två av Sonnys valpar ur första kullen med lappforsens Archana, jättefina och lugna valpar. Tyvärr hade jag glömt kameran så det blir inga bilder denna gången.

Agility/ Utställning

29/8

Vilken helg vi haft i lördags var det första officiella agilitytävling för Emelie och Kira ,den gick verkligen inte bra hon diskade sig i både hopp och agilityklassen men vi lärde oss något nytt om våran hund att eftersom det var Stenungsunds bk som hade tävlingen så var ju Emelie med som funktionär i det klasser som inte hon tävlade och det passade inte Kira det blev alldeles för lång väntan för henne innan det var deras tur och då hade hon redan tröttnat för länge sedan plus detta hemska väder som bjöd på en massa regn och åska , då blir man ju blöt om tassarna och magen och det går ju verkligen inte. Men inte har vi tröttnat för det bara att ta nya tag och lära sig ut av det som var. På söndagen var det Backamo hundutställning där vi ställde Sonny och Joy och äntligen fick Sonny sitt andra cert . Exellent ck cert och bim blev det för han, Joy fick very good det är vi jättenöjda med då hon jobbar med sitt självförtroende hon fick en väldig bra bedömning så nu blir det några inofficiella för henne som träning.

Aiolos

19/8

Aiolos och Hanna har varit här på besök. Aiolos passade på att busa med hela gänget innan de skulle vidare. Tack Hanna för att du tittade in och visade killen. 

Aiolos med gänget

Aiolos med gänget

Fina Aiolos

Fina Aiolos

Carraz och Aiolos

Carraz och Aiolos

Sonny och Aiolos

Sonny och Aiolos

Aiolos

Aiolos

HD-resultat

17/8

 
Nu är Atlas i a-kullen hd röntgad och han fick A/B. Grattis Paula och Magnus.

Joy

13/8

Vi har fått en ny medlem i kenneln hon heter Plymspireas Joy. En härlig tjej med mycket bus i sig.

CAMO

7/8

Lille Camo (Balthazar) som bor i Norge var igår på sin första hundutställning och han blev BIM med jättebra kritik. Ett stort grattis till  Gry Åsne och Camo.

Troja

3/8

Förra onsdagen den 27/7 hämtade vi hem Troja för att HD röntga henne den 28/7 och idag kom äntligen resultatet och hon fick A-höfter.

Dagsmejans Bree

12/7

Lilla Nelli (Bree) ska vara här hos oss i hela 2 veckor då hennes familj är ute på semester. Vilken härlig tjej hon har blivit och så mysig. Hon kommer bra överens med alla de andra hundarna Sonny är ju favoriten men Carraz han är kul att busa med det skiljer ju bara en dag på dessa två. Igår var vi på klubben och Nelli var med såklart, Emelie passade på att köra lite ringträning vilket hon tyckte var jättekul hoppas det håller i sig , på Partille bk inofficiella utställning i september är det tänkt att hon ska göra sin debut.

Lite av varje

26/6

Ja så har ännu en midsommar passerat. Här händer inte så mycket just nu mer än att vi är på en och annan hundutställning , sen vi skaffade Carraz så har det blivit massor med träning och spårläggning på klubben och i skogen. Ibland känns det nästan som klubben är vårt andra hem men himla kul har vi och väldigt nöjda hundar. Sonny har haft tjejbesök av Plymspireas Haly en väldigt trevlig och lugn tik och framförallt jättefin.

Plymspireas Haly

Plymspireas Haly

Sonny

8/6

I lördags var vi i Vänersborg för att ställa ut Sonny han blev 1kv 1kk ck bhkl 3 resev-cert.

Troja/Bozz

24/5

Nu var det ett tag sedan jag skrev, i lördags var jag och ögonlyste Troja som var ua på ögonen vilket kändes väldigt skönt. Har fått lite bilder på Bozz jag lägger in två här och sedan kommer jag att göra ett galleri för B-kullens foton.

Flytt

5/5

Nu när alla valparna har flyttat till nya hem,så bloggen är borttagen från hemsidan. Vi har fått en ny medlem i kenneln av lite större modell. Emelie har köpt sig en Schäfervalp som ska bo hos henne och Kira i Forshaga när han blir 1 år, Han heter Sköllungen Caliber men kommer att kallas Carraz.

Nya hem

26/4

Alla valparna har nu flyttat till nya hem. Här är så tyst och tomt nu utan dom, men nu ska de vuxna hundarna få all vår tid igen jag tror de kommer att tycka att det ska bli härligt att få komma igång och jobba lite igen.

Aiolos

8/4

Idag fick vi goda nyheter Dagsmejans Aiolos är ögonlyst ua , grattis Hanna .

Troja

10/2

Efter mycket strul med mailen och bildernas storlek har jag äntligen fått några fina bilder på Troja, Tack Malin för dom fina korten.

En härlig dag

30/1

Idag är det ju ett härligt väder med mycket sol så jag passade på att fota hundarna lite.

Sookie gottar sig

Sookie gottar sig

Sonny

23/1

Tänkte skriva om lite roligare saker en förra inlägget. Sonny har i helgen haft sin avelsdebut , tiken heter Lappforsens Archana . Han kunde inte fått en bättre start, bägge två tog det hela ro och stod helt stilla tills allt var klart. Så i slutet på mars hoppas vi att det kommer massor med Sonny bebisar. Tack Camilla och Therese för att jag fick annat och tänka på denna jobbiga helg.

Lillebus (Ronja)

22/1

Igår så lämnade vår älskade lillebus oss.Från att ha varit pigg och lekfull gick det väldigt snabbt när hon insjuknade.
Vi fick 13 härliga år tillsammans saknaden efter dig är enormt stor känns som jag aldrig ska sluta gråta. Jag höll dig i min famn tills ditt hjärta slutat slå nu slipper du ha ont och lida mer vila i frid min älskade lilla bus.

Troja

14/1

Idag blir lilla Troja 1år grattis på födelsedagen.

Troja 9v

Troja 9v

Atlas

9/1

Här kommer några härliga bilder på Atlas i a-kullen.

MY DOG

8/1

Nu har vi varit och ställt ut Sonny på My dog och det gick ju riktigt bra den här gången också han fick 1kv 1kk ck bhkl 2 och r-cacib, vi hade tänkt ställa honom imorgon också men Emelie ska hem till Forshaga och det är en bra bit att köra så jag tänker hoppa över My dog imorgon känner att jag nog inte orkar med att vara där hela dagen och sedan köra till Forshaga.

5/1

ETT STORT GRATTIS TILL A-KULLEN  AIOLOS,ATHOS,AMON,ATLAS,APOLLON(ENOK),AKER(LAPPOS),ARES (TESSU) SOM FYLLER ETT ÅR IDAG.

Tänk vad fort ett år går.

Tänk vad fort ett år går.

Enok (Apollon)

4/1

Lägger ut några bilder på Enok (Apollon) som har vuxit och blivit så fin, härlig färg.

Hällungen

3/1

Idag var vi ute på Hällungen som nu är helt frusen, hundarna tyckte det var jättehärligt att få sträcka ut på isen. Så efter en timmes lek och bus så ligger nu alla och sover gott.

Sookie

Sookie

En lycklig Kira

En lycklig Kira

Parning

23/12

Oj vad tiden går fort men det har varit så mycket julstök att jag inte haft tid att skriva, men vi har hunnit med att åka till Skåne och para Sookie med den mycket snygga och trevliga Douglas så nu väntar vi med spänning på dom första tecken på att det har tagit sig. Och våran goa lilla Troja verkar trivas bra i sitt nya hem.

Flytt

16/12

Nu har lilla Troja flyttat hem till sin nya familj och jag tror det kommer att bli bra för henne med massor av egen tid.
Jag valde att sätta ut henne på helfoder och hade turen att hitta en jättetrevlig familj i Uddevalla väldigt nära och bra. Jag vill ju gärna ha mina hundar hemma men ibland får man också inse att det inte alltid är det bästa för just den hunden. Så tack Malin och Jesper för att Troja fick komma och bo hos er.

Sookie

9/12

Efter en lång väntan så har nu Sookie äntligen börjat löpa. Vi planerar att åka ner till Skåne den 22/12 och träffa fina Douglas.

Snö

26/11

Ja då har vi varit insnöade två gånger redan och det är bara november. Hundarns tycker däremot att snön är jätterolig och är lyckligt ovetande vilket problem den ställer till för oss andra. Jag passade på att ta lite kort på busarna när vi var ute i snön.

Troja

17/11

Vi har nu bestämt efter mycket övervägande att sätta ut våran Troja på foder, hon verkar inte trivas som kennelhund utan behöver någon som kan ge henne all uppmärksamhet och tid. Troja är en mjuk tik som gärna ligger i knät på kvällen och tröttnar aldrig på att bli klappad hon är lydig ute i skog och mark ,van att vara lös.
Vid intresse ring så berättar jag mer.

Troja

Troja

Växjö

8/11

Igår var vi i Växjö och ställde Sonny som blev 1kv1kk ck bhkl-r, vi hade också med oss Dagsmejans Athos som fick en 2 denna gången men med bra kritik. Vi träffade också Dagsmejans Aiolos som också fick en 2 med bra kritik så vi är jättenöjda och hade en trevlig dag i Växjö.

Kira

26/10

Igår var jag hos veterinären med Kira och det var som jag misstänkte hon var väldigt skendräktig, det förklarar ju den lilla damens humör. Men nu har hon fått medicin mot detta så snart är väl hon som vanligt igen, passade även på att ta lite prover på henne när vi ändå var där och allt var bra förutom att det ena levervärdet var lite högre än det skulle men så har det varit tidigare också utan att dom hittat något konstigt med det. Det lutar åt att vi kommer att kastrera henne eftersom hon även får epilepsi vid löp och finns det en chans att det försvinner så är det värt att göra det.

Kira och kennelträff

24/10

Tänk vad tiden går fort nu är det redan 24 oktober. Igår var jag och alla lappisar på kennelträff hos Sookies uppfödare i Mariestad, en väldigt trevlig dag och uppehåll i vädret hade vi med. Kira har kommit hem igen hon har varit väldigt låg och håglös med ett fruktansvärt humör en tid nu så imorgon blir det till att åka till veterinären med den lilla damen. Jag tror att hon är skendräktig för hon hittade en nalle när Emelie kom hem med henne och den behandlade hon som sin valp dom andra hundarna fick passa sig för att komma för nära. Vi har haft skendräktiga tikar förut men ingen som har mått så psykiskt dåligt som Kira.

Blandat

1/10

mycket just nu men jag och Sonny har börjat i rallylydnad och det är riktigt kul och svårt. Han är väldigt duktig i korta pass men i längre så tappar han koncentrationen jag får jobba en massa med kontaktövningar för han tappar lätt fokus där. Sookie har börjat fälla jättemycket och jag som anmält henne till Växjö så jag skulle inte bli förvånad om hon började löpa precis då ,hade tyckt det var kul att ställa henne en gång till innan det blir dags för nästa parning. Jag har även anmält Dagsmejans Athos till Växjö och då blir det hans första officiella utställning.

Här händer inte så

Kelly

28/9

Idag fick vi besked Att Kellys juvertumörer var godartade och det känns ju väldigt bra för man ställer alltid in sig på det värsta.

Troja/Kelly

19/9

Igår ställdes Troja på Partille bk inofficiella utställning och blev 1 med HP och sedan BIR. Jag kunde inte vara med denna gången för att min Kelly har opererats för juvertumörer, allt gick bra men det är inte så lätt att hålla en Parson stilla och inte hoppa och springa runt som en galning så det blev Marianne på Henovas som ställde henne för mig. Så nu är det bara att vänta 10-14 dagar innan vi får besked om tumörerna var elaka eller goda.

Sofiero

13/9

Sätter in lite bilder som Camilla och Tess på Lappforsens var så snälla och tog tack så mycket för bilderna Camilla och Tess.

På lördagen åkte jag och Kenth ner till Helsingborg för att ställa ut Sonny och Sookie i Sofiero på söndagen och det blev en riktigt lyckad helg Sonny blev 1kv 2kk medans Sookie visade sig från sin bästa sida bland 8st och blev 1kv 2kk CK btkl3 och R-CACIB.

Sonny godingen

Sonny godingen

Fina Sookie

Fina Sookie

Utställning Grästorp

29/8

Vilken härlig helg vi haft Emelie och Kira är på besök och åker hem på måndag sen har vi varit och ställt Troja i Grästorp där hon blev BIR valp igen med fin kritik.

Troja

22/8

Troja är idag utställd på västkustvalpen och fick 1 med HP och sedan BIR. Dagsmejans Athos fick 1 med HP och blev sedan BIM.

Grattis Margrethe och Athos och tack för en trevlig dag.

Athos med matte Margrethe

Athos med matte Margrethe

Emelie flyttar

15/8

Igår körde vi Emelie och hennes flyttlass till Forshaga där hon ska bo i tre år på internat. När vi kom hem så väntade en trevlig överraskning jag hade fått mail från Paula att Dagsmejans Atlas var utställd i Åmål igår och han blev 1 med HP och sedan BIR med mycket fin kritik, ett stort grattis till Atlas och hela familjen.

Kira och flytt

5/8

Nu är det snart dags för Kira och Emelie att flytta till Forshaga, där Emelie kommer att gå hundsportsprogrammet på forshagaakademin. Jag har ändrat lite på hemsidans innehåll eftersom jag har bestämt mig för att inte köpa in någon mer Parson så har jag tagit bort just det som handlar om Parson russel terrier. Det kommer att bli tomt här när yrvädret Kira har åkt men samtidigt mycket lugnare i flocken eftersom det är hon som står för den osämja som ibland uppstår. Kira är en arbetsmyra som kommer att älska livet på skolan där hon får jobba varje dag, det är då hon mår bäst.

Det här är livet tycker Kira

Det här är livet tycker Kira

Sonny

20/7

Idag fick vi äntligen svaret på Sonnys HD-röntgen och han fick B-höfter.

Utställning Tvååker

11/7

Vi träffade även Sonnys syster Saivah som vi passade på att ta kort på.

I helgen har vi varit på utställning med Sonny i tvååker. Fredagens resultat slutade med en tvåa och på lördagen blev det 1kv 3kk.

Saivah och Sonny

Saivah och Sonny

Utställning Borås

4/7

Igår så var vi på utställning i Borås och denna gången fick vi nöja oss med en tvåa på Sonny. Det var väldigt varmt och jobbigt som tur var hade vi tält med oss så vi hade tillgång till skugga. Nästa helg blir det Tvååker i två dagar så jag hoppas det blir lite svalare till dess. 

Emelie och Sonny

Emelie och Sonny

Sommar

22/6

Nu är det äntligen sommar och alla kurser är slut för den här gången. Sonny är anmäld till Borås och Tvååker men han är riktigt urfälld den här gången, till hösten är det tänkt att vi ska börja rallylydnad ska bli kul att pröva något annat. Troja är ett monster just nu hon har fått för sig att man ska käka upp stuprör och även stängslet runt tomten fast det är ståltråd i det. Nu när vi inte längre har några hästar hemma har vi satt upp agility bana i hagen och det är riktigt roligt för då är nästan alla hundarna med och kör sen är alla och även jag helt slut

Kelly

Kelly

Här väntar alla på sin tur

Här väntar alla på sin tur

Ronja och Emelie

Ronja och Emelie

Här går det undan

Här går det undan

Sonny

Sonny

Jippii det här var kul

Jippii det här var kul

Så lite inkallning på Troja

Så lite inkallning på Troja

Sonny

13/6

Puh vilken dag känns som jag åkt bil hela dagen . Har varit nere i Svenljunga och gjort en mentalbeskrivning (MH) på Sonny och det gick över förväntan han är en härlig kille, han fick etta på skott så jag är supernöjd. Sen har jag varit och hälsat på Athos i rävlanda och oj vad han hade vuxit det är så kul att se dom vilfärgade för dom ändrar färg från gång till gång. Sen bar det iväg till Töllsjö Solviken och hämta Emelie och Kira som varit på hundläger i helgen.

A-kullen

1/6

Jag har gjort en ny undersida till A-kullen , där kommer deras egna bilder att ligga som deras mattar och hussar skickar. Det är kul att se hur dom växer och framförallt ändras i färger.

Lappos (Aker)

30/5

Jag fick så fina bilder på Lappos (Aker) och hans kompis Bambi i helgen så jag passar på att lägga ut dom här.
Tack Mayliss för dom härliga fotona.

Troja

29/5

Idag har Troja (Lappforsens Curly) gjort utställningsdebut på Orust brukshundsklubbs inofficiella och hon var jätteduktig. 1 med HP och BIR och med en väldigt fin kritik som lyder så här Mycket lovande tikvalp härliga proportioner fem vackert huvud bra hals och överlinje, bra skuldra bra nos korrekt bett vackra mörka ögon rör sig bra trevligt temperament.

ATHOS

24/5

Igår var Athos med familj här på besök och gissa om Troja tyckte det var kul. Hon har saknat allt bus med Aiolos så nu kom det äntligen en som ville leka lika mycket som hon.

Hur orkar dom i värmen

Hur orkar dom i värmen

Sookie och Athos

Sookie och Athos

AIOLOS

22/5

Efter en lång väntan

fick Hanna äntligen hem sin myskille Aiolos, vi önskar lycka till.

Utställning

10/5

Ja nu har vi varit på utställning med Sonny i både Larv och Skara i helgen. I Larv blev han 1kv 1kk med hp och i Skara blev han 1kv 2kk med mycket fin kritik på båda platserna. Vi träffade även lilla Atlas där som gjorde utställningsdebut och blev 1 med hp och sedan BIR även han fick en mycket fin kritik, ett stort grattis till Magnus och Paula . Jag försökte ta lite bilder på vilden men det var stört omöjligt han ville inte alls bli fotograferad med den energien blir han nog en bra agilityhund.

Atlas och Paula

Atlas och Paula

3/5

Nu så har väl våren äntligen kommit även om det fortfarande är ganska kallt. Hundarna har iallafall fått vårkänslor dom springer som galningar ute bara busar och leker, dom vill inte vara inne några längre stunder nu men tyvärr så har ju även andra små icke önskvärda djur kommit fram fästingarna som kalasar gott på våra fyrfota vänner , plockar ett antal varje kväll ska åka och vaccinera hela familjen mot sjukdomar som krypen bär med sig. Till helgen blir det utställning i två dagar så man hoppas ju på sol och värme . Passade på att ta lite bilder i det vackra vädret.

Sonny

Sonny

Gräsätarna

Gräsätarna

Aiolos

Aiolos

Aiolos, Sookie ,Ronja

Aiolos, Sookie ,Ronja

Troja

Troja

10/4

Lägger in en bild på sötnosen Enok (Apollon).

5/4

Vi fick idag en hälsning från Amon , han ser så fin ut.

5/4

Tänk vad tiden går fort nu är vi redan inne i april och våren börjar ta fart på riktigt. Jag har anmält Sonny till Larv och Skara, han har börjat fälla men det kan vara kul att vara med ändå. Sookie får nog stå över ett tag hon är verkligen helt pälslös nu efter valparna. Vi har fått kort på Ares ( Tessu) och Atlas det är så roligt att få se hur dom utvecklas.

Tessu

Tessu

Atlas

Atlas

20/3

Lägger ut lite bilder på Aiolos och Troja.

17/3

var jag och hälsade på grabbarna i Landvetter och Rävlanda och dom växer verkligen så det knakar. Lilla tjejen och Kelly var med och kollade till killarna. Troja hade väldigt kul med Aiolos dom busade så hon sov hela långa hemresan sen.

Igår

13/3

Nu har även Athos fått ett nytt hem med nya kompisar att busa med. Vi har varit i Strömfors och hämtat våran lilla nya familjemedlem och Hon heter Lappforsens Curly men kommer att kallas för Troja . Igår var våran lille Aiolos och hälsade på och det var som han hade varit här hela tiden, han sprang rakt in till dom andra en tuff liten kille det.

Lappforsens Curly

Lappforsens Curly

8/3

Nu har nästan alla valpar flyttat det är bara lille Athos som är kvar. Här är nästan kusligt tyst nu man är ju van vid att att mötas av ett gäng glada och hungriga killar när man kommer upp på morgonen. Nu har nästan alla valpköpare hört av sig och allt har gått bra med dom små. Vi tackar våra härliga valpköpare och önskar lycka till med valpen.

5/3

Vi har fått en hälsning från Tessu (Ares) som han heter nu att allt gått bra. Tack Pentti och Marja-Liisa för dom fina bilderna på Tessu.

3/3

Passar på att lägga ut lite nya bilder på dom valpar som

kvar, ligger under valpar 8 veckor.

är

Apollon

Apollon

2/3

Igår var vi iväg med hela gänget för vetrinärbesikning och killarna skötte sig utmärkt, Idag har det varit dags för två av dom att flytta till sina nya hem. Aiolos som ska bo i Landvetter och Ares som ska bo i Alvhem.

23/2

Nu är valparna 7 veckor och vi har försökt att ta kort på dom idag men jag måste säga att det är stört omöjligt att få några bra bilder på dom, de är liksom överallt. Valparna fick vara ute lite idag efter helgens snökaos tur man har en stor altan som dom kunde springa på, för på tomten hade det inte gått där ligger meterhög snö.

18/2

Lägger ut lite fler bilder på valparna i snön

15/2

Nu har valparna varit ute för första gången . Sju valpar på en gång ute i snön och busade dom var överallt. Sonny tyckte det var roligt med dom små han är en väldigt bra barnvakt. Lägger ut lite bilder på alla ute i snön.

Vi vill också vara med

Vi vill också vara med

9/2

Nu finns det nya 5 veckors bilder på valparna ute på valpsidan

7/2

andra hundarna

,

det är ett gäng tuffa killar ingen som tyckte det vad läskigt fast dom andra var så mycket större.

Nu har hela gänget varit ute på golvet bland alla dom

Kira och Atlas

Kira och Atlas

Amon hälsar på Sonny

Amon hälsar på Sonny

Atlas bråkar med Amon

Atlas bråkar med Amon

Får tugga på mamma istället

Får tugga på mamma istället

3/2

Valparna växer och tiden går alldeles för fort. Nu har alla killarna fått  halsband så resten av familjen kan se vilken som är vilken. Dom är riktiga små matvrak äter mer än gärna det som serveras.

Först mat

Först mat

sedan sömn

sedan sömn

26/1

Nu finns det nya bilder på valpsidan. Valparna har nu hunnit bli 3 veckor. I dag har dom fått smaka på sin första smakportion och alla åt med god aptit.

24/1

Valparna har nu hunnit bli 18 dagar gamla, dom har flyttat ut i köket och bekantar sig lite med resten av flocken . Sonny tycker dom små är lite läskiga , han är så försiktig och samtidigt  väldigt nyfiken på dom små . Det är härligt att ha dom i köket man kan sitta och bara titta hur länge som helst.

Sonny och Ares

Sonny och Ares

Läskig tycker Ares om Sonny.

Läskig tycker Ares om Sonny.

19/1

Nya bilder på valparna finns på valpsidan

12/1

Nu är valparna redan 7 dagar , dom växer så det knakar man hinner nästan inte med och Sookie har massor med mjölk så dom är runda och trinda. Vi har försökt att ta några kort på dom , det är verkligen ingen lätt uppgift ingen vill vara still någon längre stund. Lägger ut korten under valpar i fliken valpbilder.

8/1

Sonny har nu gjort sin debut i utställningsringen på My Dog.
Igår gick det inte så bra då fick han ett blått band men idag gick det desto bättre han blev 1KV 1KK och CK sen kom 2 bästa hane med Cert  så det blev ju en bra start.

7/1

Idag fick vi åka till veterinären med Sookie , jag tyckte hon var flåsig och luktade illa och valparna var gnälliga. Veterinären röntgade henne för att utesluta att det fanns någon valp kvar och det fanns det inte heller men hon hade fått livmoderinflammation stackarn . Så det blev en antibiotikaspruta och en annan spruta för att livmodern ska dra ihop sig , sen var det bara att ut och promenera med stackarn för det skulle man göra efter sista sprutan. Så nu har hon fått en dunderkur med antibiotika i minst 28 dagar.
Annars ökar valparna bra i vikt och är så söta att man kan sitta och bara titta på dom i långa stunder och får inte gjort något vettigt alls.

6/1

Lägger in några bilder på några av valparna. Försökte ta på alla men måste nog säga att någon mästerfotograf blir jag nog aldrig.

5/1

Valpar födda  7  stycken hanar

2/1

Så var det ett nytt år igen . Sookie har nu bara 6 dagar kvar tills beräknad valpning, hon är stor och tung och tycker väl inte det är speciellt roligt med all denna snö som kommit. Men Ronja och Sonny njuter i fulla drag, till och med mina små har vågat sig ut lite.

19/12

Passade på att ta lite kort ute nu när det är snö, vet ju aldrig hur länge den ligger kvar. Idag har vi 12 minusgrader och hundarna älskar det verkligen åtminstone lappisarna dom andra vill inte gärna vara på utsidan.

18/12

Nu har barnen äntligen lov och det är knappt en vecka kvar till jul. Den här tiden har gått otroligt snabbt och våran goa lilla Sookie har bara tre veckor kvar till valpning. Hon börjar bli väldigt stor nu och ligger gärna inne och myser medans Sonny och Ronja är ute och röjer i den lilla snö vi fått.

William och Sookie myser

William och Sookie myser

7/12

Nu är Sookie inne på sin femte dräktighetsvecka och nu börjar det synas lite att det finns något därinne . Hon har äntligen börjat äta lite bättre med hjälp av lite annat gott i maten. Det är skönt att jul och nyår är över när det är dags för valpning då är allt som vanligt igen.

29/11

Sonny är idag utställd på boxerklubbens valputställning, Åby tipshallar i göteborg Han blev etta med HP och sedan BIR  med bra kritik Ok storlek ,tydlig könsprägel , bra huvud , bra öron , utm hals , korrekt skuldra , bra bröstkorg , ok kors, v.v. bak , rör sig bra från alla håll.

7/11

Nu är Sookie parad och vi hoppas på valpar vecka 1

10/10

Igår gjorde Emelie och Kira sin första agility tävling, det var klubbmästerskap på Stenungsunds bk. 28 st anmälda och det var riktigt kul att se på . Kira diskades i bägge klasserna men vad gör det hon hade skitkul, är man en parson med mycket spring och bus i benen kan allt hända och Emelie ser redan fram imot nästa tävling. Idag har vi varit och sett walking with dinosaurius med barnbarnet oliver och det var mycket mäktigt gjort och att färdas flera miljoner år tillbaka i tiden då allt började.

27/9

Eftersom våran Sookie dröjer med sitt löp så har vi ändrat planerad parning till hösten/vintern 2009.

20/9

Sonny ställdes i går på Partilles bk inofficiella utställning och blev BIR-valp med hp.

29/8

Ibland blir det inte som man tänkt,Blacksmith hill Daiquiri de lux (Kira) kommer inte att användas i avel på grund av att hon har en C-höft. Så det kommer inte att bli några parsonvalpar här. Jag har haft otur med bägge mina parsons men inte med valet av ras,den kommer jag aldrig att ångra så i framtiden kommer det nog att bli fler parsons här. Kira som är min dotters hund kommer att stanna kvar här hos oss och förhoppningsvis bli en fantastisk agility hund i stället då hennes höft inte kommer att begränsa henne i detta enligt vetrinär.

´23/8

Ja så har Sonny varit på sin första utställning västkustvalpen, han skötte sig utmärkt och blev tvåa med hp och fin kritik som lyder så här 5 mån hanvalp utm.typ Ngt kort skalle Bra ögon Bra front Bra över och underlinje Breda fina lår Bra vinklar bak Rör sig väl Trevligt temperament.

Emelie och Sonny har börjat på valpkurs , han gillar när det händer saker tror att han är bossen över dom andra hundarna på kursen. Han verkar tro att om man låter högt och tydligt så tittar alla på honom och det gör ju dom och gissa om han blir lycklig då , älskar uppmärksamhet han är go den killen. Igår var vi på klubben och tränade agility och Sookie är ju ny i den grenen men hon gillar verkligen detta. Det är kul att se våran goa lugna Sookie med en plötsligt massa energi . Emelie säger att hon är en naturbegåvning hon fattar genast vad det är hon ska göra.

27/6

Igår var vi iväg på årets sista hundutställning för Sookie och Kira och den var i Borås. Sookie fick den här gången blått band , Kira fick ÖKL KV 1  KK 4. Så nu tänkte vi ta en paus från det här och göra lite annat Sookie planerar vi att ta en valpkull på till hösten och Kira ska börja på agility igen och förhoppningsvis snart tävla inom detta. Jag kommer att ställa Sonny i lite inofficiella utställningar och tänkte börja med västkustvalpen.I Borås fick vi möjligheten att träffa den hane som jag tänkte använda på Sookie, han heter Lapprufsets Elo en riktigt trevlig och fin kille.

Sonny 14 veckor

Sonny 14 veckor

6/6

Idag var dags för Utställning i Vänersborg och vi hade bara med oss Sookie . Så här gick det 1 kv och 2 kk . Sookie skötte sig jättebra så vi är nöjda.

12/5

Nu har Sonny tillbringat sin första natt och dag här med gänget och det är verkligen en tuff liten kille . På natten sover han i min säng och på dagen är det bus med alla och en massa sömn.

Sonny

Sonny

11/5

Nu har vi äntligen varit och hämtat våran nya tillskott i kenneln . Efter en resa på nästan 80 mil fram och tillbaka på samma dag är vi nu hemma med våran nya familjemedlem ,han heter Fjällfarmens Sonny. Tack Winnie och Ola för att vi fick chansen till den här lille killen. Jag ska försöka hinna med att sätta in lite bilder på honom imorgon.

9/5

Idag har vi varit i Larv och ställt Kira och Sookie . Kira fick 1kv 1kk och CK , Sookie fick 1kv 3kk.

6/5

Nu är väntan äntligen över Smarty's Suvi (Sookie) fick B-höfter och vi är nog världens gladaste just nu. Sookie är en underbar tik ,hon är lugn och sansad hetsar inte upp sig i onödan hon älskar att sitta i soffan och mysa och är en riktig pussgurka. Vi kommer att ställa ut henne en del nu i sommar och börjar i larv och sedan till hösten är det tänkt att hon ska paras och få sin första kull och även Dagsmejans första så det kommer att bli en spännande tid framöver. Och så vill jag tacka Anne-Lie på Smarty's kennel för denna underbara hund som är en klar favorit här ibland barn och barnbarn.

4/4

Vi har ägnat större delen av viltspår idag. Jag och Emelie gick ut tidigt på morgonen och la spår, som sedan låg i några timmar. Först ut gick Kelly som tog sitt spår supersnabbt hon hittade sin klöv med en gång. Sen var det Kiras tur och hon var lika duktig som Kelly så där var det inga problem. Ronja som det var första gången för tog först spåret men tappade sedan bort det igen, hon hittade iallafall klöven till sist. Sookie var jätteduktig idag hon fattade precis vad hon skulle göra och spårade lungt fram tills hon fann klöven.

Kelly spårar

Kelly spårar

Kelly har hittat sin klöv

Kelly har hittat sin klöv

Lycklig hund

Lycklig hund

Kira och Emelie

Kira och Emelie

Kira med sin klöv

Kira med sin klöv

Ronja

Ronja

Lina försöker hjälpa Ronja att hitta spåret

Lina försöker hjälpa Ronja att hitta spåret

Sookie

Sookie

Titta vad jag kan

Titta vad jag kan

31/3

Puh idag har vi haft fullt ös , jag har varit hundvakt åt min svägerskas lilla (stora) valp på fyra månader .Nellie som valpen heter är en blandning mellan Dalmantin och Newfoundland så hon är stor ,mina hundar såg rätt små ut i jämnförelse med henne. Hundarna har verkligen fått vårkänslor nu dom far omkring som galningar ute och idag var det väl extra roligt med en valp att leka med. Har börjat med vårröjning på utsidan och det är verkligen en härlig tid som kommer nu , man kan i stort sett vara ute hela dagen.

29/3

Igår var vi på en trevlig valpträff i Mariestad. Det var roligt att få se hur Sookies syskon såg ut nu när dom blivit lite äldre. Sookie provade  på viltspår , men där behöver vi lägga ner lite träning för hon verkade inte direkt intresserad av det.

16/3

Det är grått och regnigt väder idag, passade på att trimmade Kelly så är en hund färdig. Kira får vänta tills det blir lite varmare hon går ju på kurs på kvällen och då är det så kallt .

Kelly före trimmning

Kelly före trimmning

Så här fin blev jag när det var klart

Så här fin blev jag när det var klart

11/3

Utställningsplaner i år blir:
Larv
Vänersborg
Borås
Sofiero
Kan komma att ändras med fler utställningar.

28/2

Har idag varit och ögonlyst Sookie och det var utan anmärkning.

20/2

I går började Emelie och Lina på lydnadskurs med Kira och Ronja, jag hoppas att denna kurs ska få Kira att lyssna även på inkallning här hemma. För Ronja och Lina var det första gången och det gick jättebra. Nu har vi ju även fått lite snö här på västkusten som vi passade på att njuta av idag. Ronja drog Emilio på pulka vilket hon verkligen uppskattade bägge två hade kul och fort gick det.

Ja så var vi på år 2009 ,tiden den går hemskt fort ibland. Vi har varit på My Dog och ställt Kira och Sookie och denna gången gick det väl inte sådär bra, vi plockade blåa band men med bra kritik. Men vi är nöjda ändå det är ju så här med utställningar ibland går det bra och ibland sämre. Men jag är jätteglad för mina hundars uppförande på mässan ,dom brydde sig inte om alla människor och hundar därinne och kunde till och  med slappna av och sova , det tycker jag var väldigt roligt att se för vi bor på landet och det är ju inte alltid det händer något här.

Utställning My Dog

Utställning My Dog

Utställning My Dog

Utställning My Dog

 Idag har vi varit på hundutställning i Vänersborg. Vi hade Kira med oss idag och det gick riktigt bra ,hon blev junkl 1 tik sen finns det ju fortfarande sådant som vi måste träna på bland annat att man faktist ska gå i ringen inte bara leta godis men som sagt det är en busig tjej som fyllde ett år igår så man får väl ha lite överseende med henne och det var hemsk varmt också .

I torsdags var vi och tittade på New Forest stoet Niva och bestämde oss för att låna henne på foder . det ska bli Linas ponny så hon är världens lyckligaste tjej just nu. Idag kom Niva tillsammans med sin ägare och familj, Lina kan inte riktigt slita sig från hagen hon har varit däruppe och tittat till sin drömponny hela dagen kan inte riktigt förstå att hon har en egen ponny att pyssla om.

  Nu har vi varit i Borås och ställt ut både Kira och Sookie och det gick rätt så bra tycker jag, Sookie som ställdes i valpklass blev två med jättefin kritik, Kira blev junkl 1 med HP så vi var nöjda och glada när vi åkte hem därifrån med två trötta hundar.

Sookie och jag i ringen

Sookie och jag i ringen

  I dag har vi varit i Skåne och hämtat våran nya familjemedlem, hon heter Ronja och är en finsk lapphundstik på 1 år. Vi har köpt henne av Northenmagics kennel tack Lina för att vi fick förtroendet att köpa denna härliga hund . Vi var rätt spända när vi körde hem och skulle sätta i hop henne med dom andra speciellt terrierna , men det funkade jättebra lite skall och gruff men nu är dom kompisar allihop. Det som känns konstigt är att nu har vi två Ronjor men man vänjer sig säkert vid det också.

  Oj vad tiden går fort när det är sommar, nu har Ronja varit hos oss i två veckor och jag kan bara säga att vi är helnöjda med denna lilla tjej hon är världens kelgris älskar att ligga i soffan och mysa. Sookie är stormförtjust över att ha fått en lapp kompis . Jag gjorde mig till häromdagen och tyckte att hundarna skulle ha en egen pool nu när det har blivit så varmt, men det tyckte inte dom det var inte alls kul att bada så där ser man hur det kan gå när man försöker hjälpa till i värmen.

  I dag har vi varit och höftledsröntgat Kira så nu blir det en nervös väntan på att resultatet ska komma, sen har vi haft besök av en mycket snygg hane som är i från Samegulds kennel . Sookie och Ronja har lekt som galningar med honom så nu ligger dom utslagna på golvet och sover.

   Ja då var det dax igen , utställningen var denna gången i Nygård Lilla Edets Kommun. Det gick bra både för Kira och Sookie båda blev BIR och BIG 2 , det var härligt att se Sookie i ringen igen efter Borås , då var hon lite ängslig och tyckte allt var tråkigt men nu visade hon sig från sin bästa sida det var Emelie min dotter som ställde henne tror hon ska fortsätta med det hon lyckas alltid få fram det bästa av henne. Tack Emelie för en lyckad dag.

  Nu har vi kommit hem från västkustvalpen och jag är jättestolt över mina fina finnar . Ronja blev 1, BIR, HP och Sookie  blev 2 med HP.

  Vilken härlig helg vi har haft och tur med vädret hade vi också. Vi har varit nere i Skåne i Sofiero och ställt ut Kira , Sookie och Ronja, och jag är jättenöjd  jag fick ettor på alla tre. Sookie och Ronja som gjorde debut på sin första officiella utställning skötte sig kanonbra . Sookie fick 1 kv 2kk med hp Ronja 1kv 4kk. Vi bodde på scandic hotell med fyra hundar och det gick faktist bra , min Kelly var med för hon kan ju inte vara utan matte en hel helg och det var så mysigt så det kan jag tänka mig att göra om.

Kelly myser på hotellet

Kelly myser på hotellet

Sookie och Kira

Sookie och Kira

  Tyvärr fick vi ett tråkigt besked när vi ögonlyste våran Ronja hon har katarakt bp på bägge ögonen så hon kommer inte att användas i avel . Vi har bestämt att hon stannar kvar i kenneln hon har funnit sig väl tillrätta här hos oss och är en härlig tik med massor av energi .

  Vilket väder , idag i värsta höstrusket har vi varit på Stenungsunds BK och fått våran Kira mentalbeskriven. Det var riktigt roligt trots vädret, hon skötte sig utmärkt och är helt skottfast .

1a  Kontakt hälsning  3 = Accepterar kontakt utan att besvara. Drar sig inte undan.

1b  Kontakt samarbete  3 = Följer med men är inte engagerad i testledaren.

1c  Kontakt  3 = Accepterar hantering

2a  Lek 1 leklust  4 = Startar snabbt, leker aktivt.

2b Lek 1 gripande 4 = Griper direkt med hela munnen.

2c Lek 1 gripande och dragkamp  3 = Griper direkt med hela munnen och drar emot tills testledaren släpper.

3a Förföljande  4 = Startar med hög fart, målinriktad-bromsar in vid bytet.

3b Gripande  2 = Griper inte nosar på föremålet.

4 Aktivitet  3 = Är uppmärksam och i huvudsak lugn. Enstaka aktivitetshöjningar.

5a Avst. Lek intresse  3 = Intresserad följer figuranten utan avbrott.

5b Avst. Lek. hot/agg  5 = Visar flera hotbeteende , under momentet första och andra del.

5c Avst. Lek nyfikenhet  1 = Går ej fram till figuranten.

5d Avst.Lek leklust  1 = Visar inget intresse.

5e Avst.Lek samarbete  1 = Visar inget intresse

6a Överraskn. Rädsla  3 = Gör en undanmanöver utan att vända bort blicken.

6b Överraskn. Hot/agg  1= Visar inga hotbeteende.

6c Överraskn. Nyfikenhet  5 = Går fram till overallen utan hjälp.

6d Överraskn. Kvarstående rädsla  1 = Ingen tempoförändring eller undanmanöver.

6e Övveraskn. Kvarstående intresse  1 = Visar inget intresse.

7a Ljudkänsl. Rädsla  2 = Hukar sig och stannar.

7b Ljudkänsl. Nyfikenhet  5 = Går fram till skramlet utan hjälp.

7c Ljudkänsl. Kvarstående rädsla  1 = Ingen tempoförändring eller undanmanöver.

7d Ljudkänsl. Kvarstående intresse  2 = Stannar upp. Luktar eller tittar på skramlet vid 1 tillfälle.

8a Spöken Hot/Agg  4 = Visar flera hotbeteende och någon attack.

8b Spöken Kontroll  3 = Kontrollerar och/eller handlar mot spökena . Långa avbrott. Ex, halva sträckan båda spökena alt. ett spöke hela sträckan.

8c Spöken Rädsla  5 = Backar längre en kopplets längd eller lämnar platsen, alt flyr.

8d Spöken Nyfikenhet  5 = Går fram till fig, utan hjälp.

8e Spöken Kontakttagande med figurant i spökdräkt  4 = Tar själv kontakt med figuranten.

9a Lek 2 Leklust  4 = Startar snabbt, leker aktivt.

9b Lek 2 Gripande  3 =Griper tveksamt eller med framtänderna.

10 Skott 1 = Visar ingen berördhet. Snabb kontroll och sedan helt oberörd.

det var igår vi var i Mariestad och hämtade henne. Hon har utvecklats till en underbar hund , hon är lugn , snäll mot allt och alla , mycket lättlärd hon går inte långt ifrån matte, har alltid koll på vad jag är. Ett stort tack till Anne-Lie som har Smart'ys kennel för denna härliga hund.

  Tänk vad fort tiden går , idag fyller våran Sookie 1 år. Det känns som

  Nu är det länge sedan jag var inne och skrev något men tiden den går så fort och här har väl inte hänt så mycket . Jag har anmält Lina och Ronja till en kurs i grundlydnad som jag hoppas dom kommer med i, och Kira och Sookie är anmälda till  My Dogs i Göteborg dom ska ställas i både nationell och internationell utställning. Men när jag anmälde Sookie så hade hon en jättefin päls men nu har hon börjat fälla jättemycket så jag är rädd att hon tyvärr inte kan visas till sin fördel men vad gör det det ska bli kul att vara med iallafall .

Sookie och Oliver mitt barnbarn

Sookie och Oliver mitt barnbarn

Dela den här sidan